ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Укренерго" заявило про появу фейкового телеграм-каналу

21.11.2022, 11:15
Фото – Укренерго
Фото – Укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє про появу в мережі фейкового телеграм-каналу, який буцімто створила компанія для сповіщення про відімкнення світла.

Про це Укренерго повідомляє у своєму телеграм-каналі.

Інформацію про створення поширила низка телеграм-каналів та ботів. 

"Укренерго" не створювало жодних спеціальних каналів про відключення електроенергії. Це чергова брехня. Її мета – збурити людей, втомлених відключеннями електроенергії, які застосовуються як вимушений захід внаслідок пошкодження енергетичної інфраструктури ракетними ударами ворога", - заявила компанія.

Компанія зазначає,  що інформацію про впровадження планових чи аварійних відімкнень в Україні щодня публікує на офіційній сторінці "Укренерго" у Facebook та на офіційному телеграм-каналі.

Крім того, НЕК не володіє інформацією, про вимкнення саме на вашій вулиці та будинку. Графіки планових відімкнень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти тут.

"Укренерго" не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання", – зазначила компанія.

Раніше в мережі з'явився фейковий телеграм-канал компанії “ДТЕК”.

Росія масово обстрілює енергоструктура України з 10 жовтня, 15 листопада зафіксовано наймасовішу атаку з початку повномасштабної війни, по Україні було випущено майже 100 ракет. Остання атака відбулася 17 листопада.

Liked the article?
Help us be even more cool!