ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Укренерго" попереджає, що в Telegram поширюють фейк про відімкнення світла в Україні

08.05.2023, 17:43
Фото – ДТЕК
Фото – ДТЕК

Національна енергетична компанія “Укренерго” повідомляє, що в месенджері Telegram з’явилася фейкова інформація про нібито відновлення графіків вимкнення електроенергії в Україні. 

“Друзі, наше імʼя знову намагаються використати в рекламі, не ведіться. [...] Окремі телеграм-канали вирішили зробити фейкове повідомлення про придумані ними графіки відключень світла, які начебто можна буде побачити, підписавшись на їхній канал. Для створення видимості достовірності називають нашу компанію. І навіть уже вигадали дату початку начебто відключень. Це все брехня”, – повідомляє компанія.

"Укренерго" нагадало про свої офіційні сторінки в соцмережах: телеграм та фейсбук.

Також компанія додала, що актуальну інформацію про стан в енергосистемі публікує тричі на тиждень, якщо не трапляється надзвичайних подій. 

“Про всі надзвичайні події ми повідомляємо оперативно, як тільки дозволяє безпекова ситуація. Наразі підстав говорити про запровадження графіків відключень немає. Слідкуйте за нашими офіційними повідомленнями”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року “Укренерго” попереджало, що в соцмережах поширюється фейкова інформація про нібито скасування аварійних вимкнень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!