ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українців закликають не шукати військовополонених чи зниклих безвісти через Facebook чи Telegram

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає не передавати персональні дані полонених чи зниклих безвісти неперевіреним особам у Facebook чи Telegram. Про це йдеться в повідомленні штабу.

Як зазначає штаб, зростає число телеграм-каналів та сторінок соцмереж, які обіцяють знайти військовослужбовців, які потрапили в полон або зникли безвісти. Проте для цього вони просять у рідних та близьких персональні дані та іншу інформацію.

У штабі наголосили, що незнайомцям не можна передавати таку інформацію: дані військовослужбовця (ПІБ, номер бригади, військову спеціальність, адресу проживання, профілі соцмереж тощо), місце розташування підрозділу, фото, зокрема фото з побратимами.

У штабі зазначають, що чимало таких каналів організовують шахраї або представники російських спецслужб, які маніпулюватимуть чи шантажуватимуть. 

“Насправді ніхто у фейсбуці чи телеграмі не буде займатися пошуками вашої близької людини. Це професійно та безкоштовно роблять тільки фахівці уповноважених державою органів”, – зазначив штаб.

У штабі нагадали, що вони мають представництва у всіх регіонах: Львів, Харків, Вінниця, Миколаїв, а також у Києві. На сайті можна записатися на приймання або отримати консультації телефоном (розділ “Контакти”, чи зареєструватися в особистому кабінеті.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони України повідомляло, що російські спецслужби збирають персональні дані військовополонених та їхніх рідних.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими створено 11 березня 2022 року згідно з постановою Кабміну 257. До складу Координаційного штабу ввійшли представники ГУР МО України, Міністерства оборони, Збройних сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства юстиції, Міністерства реінтеграції.

Головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими призначено начальника ГУР Кирила Буданова.

Liked the article?
Help us be even more cool!