ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українців закликають не користуватися 100 Telegram-каналами, які контролює росія

15.07.2022, 15:10

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП оприлюднив перелік зі 100 російських Telegram-каналів, які мімікрують під українські. Українців закликають не користуватися цими каналами, адже їхню роботу фінансує і координує росія.

Про це йдеться в спільній заяві низки міністерств та відомств щодо захисту інформаційного простору України від російських ворожих Telegram-каналів

Так, ідеться про Telegram-канали "Легитимный", "Сплетница", "Картель", "Резидент", "Наблюдатель", "MediaPost", "Женщина с косой" та інші, список яких додається далі та постійно оновлюється.

"В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже, не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти "зраду" та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних Telegram-каналів, роботу яких насправді координує Кремль через свої спецслужби", – йдеться в заяві. 

Причетність таких каналів до російських спецслужб рф встановила раніше і Служба безпеки України в межах відповідних кримінальних проваджень.

Українців закликають не користуватися цими каналами й у жодному разі не довіряти їм, "оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України".

Також повідомляється, що низка цих каналів для власного розкручування замовляє рекламу в українських пабліках.

Крім того, органи влади звертають увагу власників і редакторів усіх українських видань, що інформаційна, фінансова та будь-яка інша підтримка таких ресурсів може розглядатись як пособництво ворогу та переслідуватиметься відповідно до законодавства.

Із заявою виступили Рада національної безпеки та оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Служба безпеки України, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації, Головне Управління розвідки Міністерства оборони України та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

 

Як повідомляв ІМІ, 21 березня СБУ закликала українців не довіряти низці Telegram-каналів, які координуються спецслужбами рф: "Легитимный", "Резидент", "Картель", "Сплетница", "Чорний квартал", "Политический расклад", "Нетипичное Запорожье", "Тремпель Харьков", "Одесский фраер", "Днепр live", "Николаев live" та "Херсон live".

Liked the article?
Help us be even more cool!