ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українців закликають долучитися до ювілейного радіодиктанту

03.11.2020, 15:40
Фото – nrcu.gov.ua
Фото – nrcu.gov.ua

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликає всіх, хто поважає Україну і цінує рідне слово, долучитися до написання ХХ Радіодиктанту національної єдності 9 листопада.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці уповноваженого, повідомляє Укрінформ

“Закликаю колег, учителів, учнів, учених, тих, хто чує нас за кордоном, усіх, хто поважає Україну і цінує рідне слово, долучитися до цього радіодиктанту. Повірте, тут не буде переможців, тут не буде переможених. Ми всі – переможці, бо ми велика нація. Дай Бог цьому ХХ ювілейному радіодиктанту великі можливості, перспективи і якомога більшу державну підтримку”, – написав Кремінь.

Нагадаємо, текст для ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Диктант потрібно надсилати за адресою: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Також свою роботу можна надсилати на електронну скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не приймаються.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт. За допомогою форми диктант можна надіслати з будь-якого гаджета. Електронну форму буде оприлюднено на сайті “UΛ: Українське радіо” 9 листопада. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі та телеглядачі можуть узяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України.

Liked the article?
Help us be even more cool!