ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українців попереджають про шахрайську розсилку нібито від банків щодо грошової допомоги

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій попереджає про шахрайську розсилку нібито від Ощадбанку та інших банків про можливість отримати грошову допомогу. Про це повідомляється на сайті міністерства.

Таку розсилку українці отримують на месенджери.

Представники Ощадбанку заявляють, що таких виплат насправді банк не здійснює.

“Нагадуємо, банк ніколи не запитує інформацію про номер картки, CVV картки. В жодному разі не можна переходити за посиланням у таких повідомленнях і вводити дані своїх карток. Це може призвести до втрати коштів з рахунку”, – зазначили в банку.

У разі отримання підозрілих листів, дзвінків або SMS-повідомлень можна зателефонувати до контакт-центру Ощадбанку за номером телефону: 0 800 210 800 або до контакт-центру свого банку.

Поліція у Запорізькій області повідомила, що 24 травня до них звернулась жителька обласного центру, яку обдурили шахраї. 

Правоохоронці з’ясували, що вона в одному з месенджерів побачила повідомлення про надання грошової допомоги. Для отримання виплат жінка перейшла за посиланням та ввела дані своєї банківської картки. Після цього їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки Приватбанку та повідомив, що необхідно надати код з смс-повідомлення. Жінка погодилась, та невдовзі виявила, що з її банківської картки списано 111 тис. гривень.

У поліції зазначили, що найпоширенішими способами шахрайств є викрадання коштів з банківських карток, отримання фейкових виплат та купівля/продаж товарів через інтернет.

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство енергетики України попередило, що шахраї під час відключення електроенергії через фейкові чат-боти енергетичної компанії викрадають облікові записи клієнтів та гроші, а також поширюють дезінформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!