ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українці Європи звернулися до голови Єврокомісії щодо протидії російській пропаганді

17.07.2020, 15:03
Фото – kmfoundation.org
Фото – kmfoundation.org

Європейський конгрес українців та українські громадські організації в країнах Євросоюзу підписали звернення до голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн щодо недопущення спроб російської пропаганди дискримінувати українців у ЄС. Про це повідомляє Укрінформ.
Відкритий лист розмістив на своїй сторінці у Facebook голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Як зазначається, упродовж останнього місяця в різних інформаційних виданнях та соціальних мережах низки країн Європейського Союзу відбулася інформаційна кампанія проти України. Як приклад згадується стаття в португальському виданні Público від 21 червня, де Україну безпідставно звинувачують у сприянні правому радикалізму.

У Європейському конгресі українців вважають, що ця пропагандистська кампанія має організований характер і пов’язана з новими заявами президента Росії Володимира Путіна щодо повернення "подарованих" російських земель країнам, що входили до СРСР.

У Європейському конгресі українців переконані, що "нинішня агресія Росії проти України є наслідком європейського вибору українців".

"Ми, українці різних країн ЄС, просимо приділити особливу увагу припиненню політики інформаційної дискримінації українців та посилити санкції проти РФ", – закликають автори звернення.

Нагадується, що, за приблизними даними, у країнах ЄС зараз проживає 3 млн українців. "Вони мають різне громадянство, різний час і різні причини своєї еміграції з України. За звільнення Європи від тоталітарних антигуманних ідеологій мільйони українців віддали своє життя в Другій світовій війні й концтаборах Радянського Союзу", – зауважується у зверненні.

Liked the article?
Help us be even more cool!