ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українці вперше в історії "Євробачення" зможуть обрати представника від України в "Дії"

01.12.2022, 15:31
Фото - Суспільне
Фото - Суспільне

Українці вперше в історії міжнародного конкурсу “Євробачення” зможуть голосувати за представника від України в застосунку “Дія.Прозоро”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він нагадав, що у травні понад мільйон українців по всьому світу подивилися Євробачення в Дії. А у жовтні пів мільйона громадян обрали трійку журі Нацвідбору в застосунку.

“Рухаємося далі. Кожен громадянин зможе максимально швидко та комфортно підтримати улюбленого виконавця, який представить Україну на Євробаченні-2023 у Ліверпулі. Попри наміри Росії залякати та знищити все українське, ми активно розвиваємо і цифровізуємо культурну сферу. Адже культура — фундамент сталого громадянського суспільства”, - написав Федоров.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня в Києві у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі відбудеться фінал конкурсу. Суспільне мовлення оприлюднило список з 10 фіналістів національного відбору на участь у міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення”-2023. 

Раніше Європейська мовна спілка оголосила про зміни у голосуванні основного конкурсу - країни-фіналісти визначатимуться виключно на основі голосів глядачів. Також глядачі з країн, які не беруть участь у “Євробаченні” зможуть проголосувати за свої улюблені пісні.

У 2023 році від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг у Євробаченні-2022 в Турині (Італія). 

Liked the article?
Help us be even more cool!