ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українці шукають підтвердження смерті Путіна – дослідження ІМІ

06.11.2023, 16:00
Дмитро Баркар
Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

Українці активно цікавляться темою здоров’я російського диктатора Володимира Путіна. Найчастіше українські користувачі шукають докази того, що Путін мертвий. Про це свідчать дані Google Trends, які проаналізував ІМІ. 

Згідно з дослідженням ІМІ, протягом останніх п'яти років фактично щотижня трапляються запити щодо здоров’я Путіна. На додачу до цього пошуку сервіс Google пропонує додаткову інформацію, що українці також шукали запит “салат “Мертвий путін”. Водночас українці цікавляться темою хвороби Путіна на рак.

Тим часом видання Republic поширює інформацію про те, що серед росіян збільшилися запити в яндексі про самопочуття Путіна. Роботизований пошук видавав кілька варіантів: “изменилась походка”, “родился сын / внук”, “рак позвоночника”, “саркома”, “инсульт”, “проблемы со здоровьем”. Варіанта, що “у Путина все отлично”, яндекс не пропонував.

За висновками експертів ІМІ, причина цьому – згадки в медіа про хвороби російського диктатора. 

Перші розповіді про хвороби Путіна почали з'являтися ще 2012 року. Президент Білорусі Лукашенко в коментарі для журналістів Reuters відповів, що Путін почувається недобре та має проблеми зі спиною внаслідок спортивної травми.

Після того в медіа поширювалися численні версії щодо стану здоров’я диктатора, а також пророцтва астрологів, екстрасенсів, мольфарів та псевдоаналітиків щодо того, скільки Путіну залишилося жити й коли він помре.

Останній “злив” щодо кончини Путіна з детальним описом трапився на анонімному каналі “Генерал СВР”. Опівночі 23 жовтня 2023 року було опубліковане повідомлення: “У Путина сегодня вечером была остановка сердца. Подробности завтра утром”. Вже о 9-й ранку на каналі з'явилися нові деталі “смерті”. Втім, 26 жовтня з'явилося нове повідомлення з точним часом: “Путін помер сьогодні ввечері”. 

Уже 1 листопада цього року з'явився офіційний коментар Андрія Юсова, представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який у прямому ефірі Radio NV повідомив, що інформація “про смерть Путіна” мала на меті перевірку реакції пересічних росіян, їхніх еліт та пропагандистів.

Медіа використовують тему хвороб російського диктатора для привернення уваги та нарощування аудиторії. Втім, попри численні версії, порівняння, дистанційні діагностування, вангування та фантазування Путін продовжує функціонувати.

Повністю ознайомитися з дослідженням ІМІ “Коли нарешті помре Путін? Як змагались астрологи, Гордон і штучний інтелект” можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!