ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українці різко зменшили споживання російського контенту – соцопитування

24.08.2022, 13:30
Фото – oda.zht.gov.ua
Фото – oda.zht.gov.ua

В Україні спостерігається різке зниження рівня споживання російського інформаційного контенту серед українців. 

Такими є результати загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 17–18 серпня.

Так, 46% опитаних взагалі перестали дивитися російські серіали, 23% не дивилися раніше і зараз не дивляться. Загалом майже 70% не дивилися російські серіали протягом останніх пів року, і ця цифра зросла втричі. Тільки 15% продовжують дивитися російські серіали, як і раніше.

Також соціологи зауважують, що 43% опитаних узагалі перестали слухати російську музику, ще 18% не слухали раніше і зараз не слухають. Загалом майже 60% не слухали російську музику протягом останніх пів року, і ця цифра зросла майже вп’ятеро. Тільки чверть продовжують слухати російську музику, як і раніше.

 

До початку повномасштабного вторгнення частіше за інших російські серіали дивилися старші опитані, жінки, мешканці сходу та півдня. Музику слухали молодь та представники середнього покоління, чоловіки. Сьогодні російські серіали дещо частіше інших дивляться представники середнього покоління та жінки. Натомість щодо музики, то значно вирізняються в частоті споживання представники молоді, середнього покоління та чоловіків (третина в цих категоріях надалі продовжує слухати музику російських виконавців). 

 
 

Під час дослідження опитано 1000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. 

Дослідження проводилося методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більш ніж 3,1%.

Liked the article?
Help us be even more cool!