ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українці Нью-Йорка пікетували Fox News за пропутінські висловлювання

12.12.2019, 10:45
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Українці Нью-Йорка пікетували 11 грудня центральний офіс телекомпанії Fox News на Мангеттені, коментатор якої – Такер Карлсон – висловився на підтримку Росії в російсько-українському конфлікті, повідомляє Укрінформ.

Двогодинний пікет відбувся біля центрального входу до офісу компанії.

Люди тримали плакати “Припиніть підтримувати Путіна!”, “Україна – союзник Америки”, “Путінська Росія – наш спільний ворог”, роздавали листівки, вигукували гасла.

“Українська громада глибоко обурена заявою Карлсона в прямому ефірі 25 листопада, – пояснила активістка волонтерської організації “Разом для України” Марина Приходько. – Він заявив буквально таке: "Чому мене має хвилювати, що відбувається в конфлікті між Україною та Росією? І чому б мені не вболівати за Росію, що я й роблю?”

Пізніше Карлсон виправдовувався, що то був жарт, зазначила Приходько, але “агресія Росії проти України, внаслідок якої загинуло понад 13 000 осіб, десятки тисяч поранені, 1,3 млн покинули свої домівки, – це зовсім не жарт”.

Підтримку Путіна в прямому ефірі, яку Карлсон висловлював кілька разів упродовж місяця, бачили мільйони глядачів.

“Карлсон підтримує країну, політика якої – прямо протилежна політиці Сполучених Штатів”, – нагадала в коментарі Укрінформу учасниця акції Дора Хом’як.

За словами Хом’як, Україна, на відміну від Росії, – демократична країна, у якій демократичним шляхом відбувається зміна влади. У Росії ж “автократичне правління Путіна триває вже 20 років”. 

“Я громадянка Сполучених Штатів, – сказала активістка. – Народилася тут, у Нью-Йорку. Знаю, що вибори – справді мають значення. Відповідальність журналіста – має значення. Демократія – має значення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!