ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Український тиждень” і Школа журналістики та комунікацій УКУ випустили спецвипуск про відповідальність молоді

10.12.2020, 17:53
Фото – фейсбук Тиждень.ua
Фото – фейсбук Тиждень.ua

Студентки та студенти Школи журналістики та комунікацій Українського католицького університету в співпраці з журналом “Український тиждень” видали спецвипуск, фокус-тема якого – “За що відповідальна молодь”.

Журнал охоплює три тематичні блоки – Ідентичність, Лідерство та Усвідомлений вибір. Про це ІМІ повідомив головний редактор “Українського тижня” Дмитро Крапивенко, який координував роботу  студентів.

“Наша співпраця з УКУ – це спроба надати слово новому поколінню, зробити його суб’єктом діалогу про майбутнє. Адже від їхньої візії залежить чимало. Можна писати різні сценарії, але без акторського складу кіно не буде. Наш спецвипуск – це пряма мова тих, хто завтра “вийде на сцену”. Редакція “Тижня” не нав’язувала жодної “матриці”, – автори самі визначали розуміння меж відповідальності свого покоління”, – зазначив Крапивенко.

Він уточнив, що його місія полягала в тому, щоб навчити студентів писати статті, працювати з джерелами й статистикою.

Керівниця магістерської програми з журналістики УКУ Світлана Жаб’юк зазначила, що студенти лише за два з половиною місяці навчання підготували повноцінний випуск. “Це свідчить, що вони готові брати на себе відповідальність, а цього українська журналістика потребує чи не найбільше”, – пояснила задум Жаб’юк.

Над обкладинкою студенти працювали з відомим художником Андрієм Єрмоленком. На ній зображені молоді люди, які ніби атланти взяли на свої плечі вагу відповідальності за розвиток суспільства.

Також у цьому номері студенти оголосили про збір коштів на стипендію майбутньому вступнику чи вступниці Школи журналістики та комунікацій УКУ. Долучитися до збору можна за цим лінком

Спецвипуск вийшов накладом у 5 тисяч. Він безкоштовно розповсюджуватиметься спільно з “Українським тижнем” у мережі книгарень “Є”. Презентацію журналу заплановано на 23 грудня в Центрі Шептицького у Львові.

Liked the article?
Help us be even more cool!