ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український продюсер La Repubblica Богдан Бітік загинув у Херсоні внаслідок російської атаки

27.04.2023, 09:52
Богдан Бітік - перший зліва, фото - repubblica.it
Богдан Бітік - перший зліва, фото - repubblica.it

Внаслідок російської атаки в Херсоні 26 квітня загинув український продюсер італійської газети La Repubblica Богдан Бітік, який працював разом з кореспондентом газети Коррадо Дзуніно. Про це газета повідомила на своєму сайті.

За даними джерел ІМІ в Збройних силах України, українець перебував у складі знімальної групи з Коррадо Дзуніно, який отримав поранення внаслідок атаки.

Як повідомляють джерела ІМІ, українець був без бронежилета, він був одягнений лише в жилет з написом “Преса”. Водночас італійський кореспондент був у бронежилеті.

“Ми розцінюємо цю ситуацію як воєнний злочин росіян проти журналістів”, – сказала директорка ІМІ Оксана Романюк.

Як пише газета, журналісти потрапили в засідку російських снайперів біля Антонівського мосту, коли вийшли з машини. Обидва були марковані як “преса”. За словами Коррадо, він був у бронежилеті з написом “Pressa”. 

Богдан Бітік - зліва. Фото - repubblica.it

“Ми пройшли три блокпости, Богдан спілкувався з українськими військовими, вони нас пропустили без проблем. Це не була зона бойових дій. Потім у нас влучили, я почув шипіння і побачив Богдана на землі, він не рухався. Я виповз із лінії вогню. Я біг, поки не зустрів цивільну машину. Я був весь у крові, мене відвезли до херсонської лікарні. У мене чотири поранення, але мені надали чудову допомогу. Я кілька разів намагався додзвонитися. Богдан не відповідав. Він був моїм великим другом”, – розповів Коррадо.

У Богдана Бітіка залишилися дружина і син. 

За даними ІМІ, Богдан Бітік став 54-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії (та дев'ятим медійником, що загинув під час виконання журналістської діяльності).

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня італійська газети La Repubblica повідомила про поранення свого кореспондента Коррадо Дзуніно внаслідок російської атаки. В момент атаки він був разом з фіксером Богданом Бітіком.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом поранення журналіста італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 26 квітня російські війська здійснили обстріл району Антонівського моста біля Херсона, внаслідок цього загинув цивільний чоловік. Вогнепальне поранення плеча отримав кореспондент іноземного видання, який працював над матеріалом про життя в місті.

Liked the article?
Help us be even more cool!