ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український ПЕН-клуб обрав нового президента

11.11.2022, 10:00
Фото – Валентин Кузан
Фото – Валентин Кузан

Президентом Українського ПЕН-клубу обрали філософа, письменника і журналіста Володимира Єрмоленка. Про це повідомляється на сайті PEN-Ukraine.

Вибори президента, віцепрезидентів та виконавчої ради відбулися 10 листопада під час загальних зборів. 

Віцепрезидентами Українського ПЕН стали журналістка, телеведуча Мирослава Барчук та поет, перекладач Остап Сливинський. До складу виконавчої ради ввійшли співзасновник громадської організації “КримSOS” Алім Алієв; Мирослава Барчук; письменниця, адвокатка, ведуча Громадського радіо Лариса Денисенко; релігієзнавець, кандидат історичних наук Ігор Козловський; журналістка, літературознавиця, перекладачка Ірина Славінська; Остап Сливинський; літературознавець, письменник Марко-Роберт Стех та письменник, перекладач, військовослужбовець Артем Чапай. 

Радницею новообраного президента стала дослідниця, перекладачка, есеїстка, професорка Києво-Могилянської академії і професорка-emeritus Варшавського університету Оля Гнатюк.

Виконавчою директоркою Українського ПЕН із 2018 року є журналістка та культурна менеджерка Тетяна Терен.

Володимир Єрмоленко – старший викладач Києво-Могилянської академії. Експерт ГО “Інтерньюз-Україна”, головний редактор UkraineWorld. 2020 року разом із журналісткою Тетяною Огарковою створив подкаст Kult, присвячений визначальним епохам в історії культури та культовим авторам, які мали великий вплив на розвиток літератури й культури. Автор численних статей про Україну, Європу та світові процеси в українських та іноземних медіа. 

До Володимира Єрмоленка Український ПЕН очолювали Андрій Курков (2018–2022), Микола Рябчук (2014–2018), Мирослав Маринович (2010–2014), Євген Сверстюк (1993–2010) та Микола Вінграновський (1989–1993).

Український ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був створений 1989 року і є одним зі 146 національних центрів Міжнародного ПЕН. Діяльність ПЕН в Україні спрямована на захист свободи слова та прав авторів; популяризацію української літератури та культури; відстоювання цінностей і стандартів незалежної журналістики та налагодження міжнародного культурного співробітництва. Український ПЕН є засновником або співзасновником Премії імені Василя Стуса, Премії імені Юрія Шевельова, Премії імені Георгія Ґонґадзе та Drahomán Prize. Організація налічує 145 членів та членкинь.

Liked the article?
Help us be even more cool!