ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український фотограф Віктор Бакін переміг у конкурсі Art Photography Awards 2023

15.02.2023, 15:05
Фото - Facebook-сторінка Віктора Бакіна
Фото - Facebook-сторінка Віктора Бакіна

Український фотограф Віктор Бакін став переможцем цьогорічного конкурсу Art Photography Awards від LensCulture із серією знімків "Epitome".

Про це йдеться на сайті міжнародної спільноти фотографів та онлайн-журналу LensCulture.   

"Ми з гордістю представляємо 40 видатних митців і мисткинь (з 20 країн на 5 континентах), які стали переможцями, фіналістами або обранцями журі Премії художньої фотографії LensCulture 2023. Роботи, які ви незабаром відкриєте для себе, - сміливі й різноманітні. Деякі є поверненням до основ – чорно-білі знімки, проявлені в імпровізованій темній кімнаті під час війни. Інші звертаються до ненадійності фотографічного матеріалу як до метафори плинності людської пам’яті. Ці 40 робіт-лауреатів опрацьовують важкі теми кожна у свій спосіб: ушкоджені негативи й знімки, поетичні метафори, колосальні колажі, прямолінійна документалістика, постановочні портрети та барвистий провокативний гумор. Розмаїття творчих і технічних підходів вражає й паморочить", - зазначають організатори конкурсу.

У коментарі Bird in Flight фотограф розповів, що створював серію Epitome у Києві упродовж 2021-2022 років. Це були візуальні нариси вільного наративу на теми спогадів дитинства, дорослішання, дослідження мужності через поетичну природу фотографії.

"Але минулого року проєкт почав оголювати нові грані для мене - уявлення про приналежність, прив’язаність до місця, до рідної землі. Адже велика кількість знайомих і друзів, яких я знімав до цього, з початком повномасштабної війни були змушені покинути свою домівку або взагалі виїхати з країни. Деякі поповнили ряди ЗСУ. Війна торкнулася усіх без винятку", - каже фотограф.

LensCulture – міжнародна мережа фотографів, до якої входить понад 3 млн учасників із 160 країн, і авторитетний онлайн-журнал про сучасну фотографію у мистецтві, медіа, політиці, торгівлі та попкультурі. 




 
Liked the article?
Help us be even more cool!