ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм "Будинок зі скалок" про українських дітей номінували на "Оскар"

24.01.2023, 18:00
Фото – Держкіно
Фото – Держкіно

Дансько-українсько-шведський документальний фільм "Будинок зі скалок" номінували на "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм". Про це йдеться на сайті нагороди.

Створення стрічки підтримувало Держкіно. Режисер фільму – Сімон Леренг Вільмонт. А другий режисер та лінійний продюсер – Азад Сафаров. У стрічці оповідається про кількох соціальних працівників на Сході України, які працюють у дитбудинку та створюють безпечний простір для дітей.

Раніше фільм отримав приз за найкращу режисуру в міжнародній конкурсній програмі документальних фільмів на фестивалі Sundance. 

"Фільм "Будинок зі скалок" пройшов у номінацію на "Оскар"! A House Made of Splinters у п'ятірці найкращих фільмів світу! Я такий щасливий за Україну! Такий радий, що в цей час саме фільм з України пройшов у номінацію! Я дуже радий за героїв фільму, які поділилися цією історією зі світом. Це і Коля, Єва, Аліна, Саша, Влад та інші. А також найкращі виховательки притулку Маргарита Бурлуцька та Ольга Тронова", написав другий режисер та лінійний продюсер Азад Сафаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!