ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські ЗМІ мають розвиватися, а не лише протидіяти фейкам РФ – Оксана Романюк

22.02.2022, 16:06
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Українські медіа повинні не лише оборонятися від російської дезінформації, але й у цих умовах розвивати український медійний простір та суспільне мовлення.

Про це під час експертної дискусії “Нові етапи / форми дезінформації, і як їм протидіяти” 22 лютого сказала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, повідомляє Укрінформ.

“У нас досі не відбулася медійна реформа, у нас дійсно потребує розвитку саморегуляція. І, говорячи про російську дезінформацію, ми повинні не лише, як мені здається, оборонятися, захищатися, а й продовжувати, попри всю цю складну ситуацію, розвивати український медійний простір, підтримувати суспільне мовлення, підтримувати саморегулятивні організації, підтримувати реформи. Ставати нам потрібно сильнішими”, – зазначила Романюк.

Також вона розповіла, що ІМІ помітив з початку цього року на окупованих територіях новий наратив щодо “відродження імперії трьох держав – України, Росії і Білорусі”. 

“Цей наратив виникав раніше, але він виникав на рівні статистичної похибки. Із січня-лютого місцеві так звані “лідери думок”, самопроголошені чиновники почали активно цю тему проговорювати. Ще одна зміна, яку ми помітили саме в контексті російських медіа... що російські чиновники дозволять собі дегуманізацію українців... І якраз вчорашня промова Путіна була про цю дегуманізацію. І нам, як медійникам, важливо публічно говорити, що це окупація нашої держави російськими військами”, – сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!