ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські користувачі Starlink отримують скарги від SpaceX через завантаження піратського контенту

18.04.2023, 13:42
Фото – depositphotos.com
Фото – depositphotos.com

Компанія SpaceX почала надсилати попередження користувачам Starlink, які завантажують та розповсюджують неліцензовані фільми, серіали та інший контент використовуючи торент-трекери, повідомляє AIN.

Українським користувачам перші повідомленні почали надходити на початку 2023 року, повідомила фейсбук-спільнота “Народний Starlink”. 

Остання подібна скарга стосувалася нелегального завантаження фільму “Форсаж” через торент.

За спостереженнями користувачів Reddit, антипіратська політика SpaceX поширюється не на весь піратський контент, а лише на спроби завантажити контент, що належить великим компаніям, які витрачають гроші на відстеження завантажень.

Так, користувач під ніком substrate-97 для експерименту завантажував різні торент-файли протягом двох місяців, але ніяких повідомлень так і не отримував, доки не спробував отримати контент, що належить “компанії зі списку Fortune 500”.

Starlink підпорядковується загальному законодавству щодо порушення авторських прав, тож, як і звичайні інтернет-провайдери, надсилає автоматичне попередження в разі завантаження піратського контенту. За повторні порушення компанія також може накладати санкції, включно з повним блокуванням доступу.

“Так, це може призвести до відключення сервісу, і хтось залишиться без зв’язку. Так, це значить, що качати з термінала Starlink торенти та іншу фігню наразі не варто, навіть якщо дуже хочеться. Так, це значить, що оператор мережі Starlink компанія SpaceX буде вимушена реагувати на такі скарги. І, найімовірніше, буде налаштовувати відповідні інструменти контролю, а може, й обмеження трафіку порушникам”, – написав адміністратор спільноти “Народний Starlink” Володимир Степанець.

Liked the article?
Help us be even more cool!