ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські фотографи вимагають виключити росіянку Марію Гельман зі складу журі World Press Photo 2024

Фото – ukrainianphotographers.com
Фото – ukrainianphotographers.com

Українська Асоціація професійних фотографів (УАПФ) виступає проти участі представниці Російської Федерації Марії Гельман у складі журі конкурсу World Press Photo 2024 та вимагає виключити її зі складу журі. Про це йдеться в заяві асоціації.

Як зазначає асоціація, Гельман серед п’яти членів європейської команди суддів, які оцінюватимуть, зокрема, і українських фотографів. До складу журі також входять Анастасія Тейлор-Лінд, голова цьогорічного журі, Велика Британія / Швеція; Андреас Трампе, Німеччина, старший фоторедактор Stern; Жиль Штайнман, Швейцарія, режисер, Neue Zürcher Zeitung; Маріама Атта, Велика Британія, кураторка.

УАПФ звертається до керівництва конкурсу з наполегливою вимогою змінити склад журі та виключити з його числа представницю РФ. 

“УАПФ вважає участь Гельман нелогічною та такою, що може вплинути на об’єктивність у прийнятті рішень під час оцінювання робіт учасників. Крім того, з 2014 року триває неспровокована, загарбницька, жорстока та несправедлива війна Росії проти України, і ми вважаємо, що участь представниці Російської Федерації Марії Гельман викликає масу етичних питань”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, щорічний конкурс World Press Photo є відкритим для всіх професійних фотографів, що працюють у сфері фотожурналістики та документалістики. Приймання заявок на конкурс World Press Photo Contest 2024 закрито. Регіональних переможців оголосять 3 квітня.

Минулого року World Press Photo Contest 2023 в категорії Photo of the year виграв український фотограф, учасник Української Асоціації професійних фотографів Євген Малолєтка за фотографії з оточеного Маріуполя.

У тогорічному конкурсі одним з членів журі була Катерина Радченко, засновниця фестивалю Odesa photo days, фотографка, кураторка.

Liked the article?
Help us be even more cool!