ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська журналістка Кристина Бердинських увійшла до списку "100 жінок 2022" від ВВС

06.12.2022, 11:35
Фото – bbc.co.uk
Фото – bbc.co.uk

ВВС опублікувала список 100 надихаючих і впливових жінок з усього світу на 2022 рік.

Серед них – співачка Біллі Айліш, перша леді України Олена Зеленська, актриси Пріянка Чопра Джонас і Сельма Блер, іранська альпіністка Ельназ Рекабі, спортсменка-рекордсменка в потрійному стрибку Юлімар Рохас, ганська письменниця. Нана Даркоа Секьямах.

Також до списку ввійшла українська журналістка Кристина Бердинських. 

"Під час війни в Україні відома журналістка Кристина Бердинських подорожувала своєю країною, роблячи репортажі з регіонів, які зазнали обстрілу з боку Росії. Деякі з її робіт були зосереджені на деталях повсякденного життя у місті, яке охоплює конфлікт", – йдеться на сайті ВВС.

Бердинських народилася в Херсоні, 14 років працювала політичною журналісткою в Києві, зокрема в журналі "НВ", теле- та радіопроєктах. Вона створила e-People – проєкт у соціальних мережах про учасників Євромайдану в Україні, який згодом став книгою.

"Це 10-й сезон "100 жінок", тож ми користуємося нагодою, щоб дізнатися, якого прогресу було досягнуто за останнє десятиліття. Хоча зроблено величезні кроки вперед щодо прав жінок – від кількості жінок-лідерок до руху MeToo, – жінки в багатьох куточках світу все ще відчувають, що попереду ще довгий шлях.

Список також відбиває роль жінок у центрі конфлікту в усьому світі у 2022 році: від протестувальниць, які сміливо вимагають змін в Ірані, до жіночих облич конфлікту та опору в Україні та Росії. Вперше цього року ми також попросили 100 попередніх жінок призначити інших, які, на їхню думку, заслуговують на місце в списку 2022 року", – зазначили у ВВС.

Як повідомляв ІМІ, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 19 вересня посмертно нагородив “Срібним хрестом” відеооператора телеканалу “Прямий” Олексія Юрченка, який загинув 8 вересня в боях за звільнення Балаклії Харківської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!