ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська вікіпедія оголосила марафон статей до свого 18-річчя

26.01.2022, 12:26
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

Із 27 до 31 січня ГО “Вікімедіа Україна” проведе щорічний Вікімарафон – захід до 18-річчя української вікіпедії, метою якого є залучити якомога більше людей до створення статей у вікіпедії. 

Про це повідомила пресслужба ГО “Вікімедіа Україна”.

Українськомовний розділ вікіпедії було започатковано 30 січня 2004 року; відтоді він став найбільшою онлайн-енциклопедією українською мовою.

“Україномовна вікіпедія нараховує понад мільйон статей, і їхня кількість постійно збільшується. Попри це в українському розділі онлайн-енциклопедії все ще не розкрито на вичерпному рівні багато важливих тем. Вікімарафон є гарною нагодою заповнити ці прогалини та допомогти розвитку вікіпедії. Долучитися до кампанії можуть усі охочі, а якщо ви не вмієте редагувати вікіпедію – ми навчимо під час вебінарів та онлайн-консультацій”, – розповіла членкиня правління ГО “Вікімедіа Україна”, відповідальна за напрям “Підвищення участі” Наталія Ластовець.

Долучитися до Вікімарафону можуть усі охочі з будь-якого куточку світу: для цього потрібно зареєструватись у вікіпедії та написати нову статтю українською мовою.

Усі створені в межах Вікімарафону статті мають відповідати правилам вікіпедії: посилатися на надійні (авторитетні) джерела інформації і не містити плагіату. Також слід дотримуватися нейтрального погляду та обирати теми, що відповідають критеріям значущості. Можна вибрати із запропонованих тем або самостійно знайти тему, якої ще бракує у вікіпедії.

Для всіх охочих учасників, які створять принаймні одну статтю під час Вікімарафону, передбачено сувеніри з логотипом вікіпедії.

Щоб допомогти зі створенням статей і відповісти на ваші запитання, організаційна команда Вікімарафону проведе вебінари й онлайн консультації за участю досвідчених вікіпедистів. Зареєструватися на них можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!