ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Українська правда” і “Чесно” виграли суд через статтю про Тараса Костанчука

09.07.2021, 11:37
Фото: УП
Фото: УП

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким “Донбас-Безпека” 23 лютого відмовили в задоволенні позову проти видання “Українська правда” і Руху “Чесно”про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації. Про це повідомляє юридична компанія "Міллер", яка представляла інтереси журналістів.

Зазначається, що охоронна компанія "Донбас-Безпека" вимагала спростувати відомості, які містяться в статті 2018 року "Who is Тарас Костанчук: що відомо про нове обличчя з білбордів".

“У статті журналісти, яких ми захищаємо, посилалися на публікації та коментарі інших осіб, які зазначали,  що “Донбас-Безпека” нібито була учасником неправомірних дій. Автори статті вказували, що компанія подібні звинувачення спростовувала. Більше того – у публікації міститься посилання на позицію охоронної фірми. Утім, представників "Донбас-Безпека" це не влаштовувало. Тож вони вирішили звернутися до суду”, – повідомили адвокати.

Адвокатська компанія зазначила, що інформація була подана збалансовано та з дотриманням всіх правил журналістської етики, що і підтверджено вже рішенням суду першої інстанції та апеляційної. 

“Суддівська колегія врахувала наші доводи, що журналістська діяльність вимагає критичного підходу та висвітлення різних поглядів у питаннях, до яких є суспільний інтерес”, – коментує адвокат Юрій Мельник.

Тарас Костанчук – керівник громадської організації “Військово-патріотичне громадське об’єднання учасників АТО “Справедливість”, який активно рекламувався на білбордах перед виборами 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!