ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна є однією з трьох країн, на які Росія вчиняє найбільше кібератак, – Microsoft

08.10.2021, 12:33
Фото – online.stanford.edu
Фото – online.stanford.edu

Першими трьома країнами, на які вчинялися російські кібератаки з липня 2020 до червня 2021 року, були США, Україна та Велика Британія.

Про це в блозі написав віцепрезидент з питань безпеки користувачів у Microsoft Том Барт, коментуючи доповідь компанії Microsoft Digital Defense Report, повідомляє Укрінформ.

За його словами, за цей період 58% усіх кібератак, за якими спостерігала Microsoft, відбулися саме з Росії.

Барт додав, що російські кібератаки дедалі частіше націлені на іноземні урядові установи для збору розвідувальних даних. Такі кібератаки зросли за минулий рік з 3 до 53%.

Переважно йдеться про атаки на відомства, що займаються зовнішньою політикою, національною безпекою або обороною.

Зазначається, що, окрім Росії, американська компанія також зафіксувала значну кількість кібератак з КНДР, Ірану, Китаю, Південної Кореї, Туреччини та В’єтнаму.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня корпорація Microsoft оприлюднила результати дослідження, згідно з якими, за 58% кібератак, вчинених за підтримки держав у світі, стоїть Росія. На другому місці – Північна Корея (23%).  Microsoft досліджував хакерські атаки з липня 2020 до 30 червня 2021 року. За цей період, за даними компанії, основними цілями хакерів ставали урядові відомства та аналітичні центри в США, Україні, Великій Британії та країнах-членах НАТО.

Кількість кібератак, пов’язаних з Китаєм, скоротилася з 12 до 8%, натомість пов’язані з Росією та КНДР виросли – з 52 до 58% та з 11 до 23%, відповідно.

Liked the article?
Help us be even more cool!