ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна увійшла до переліку країн, які поширювали фейки в соцмережах, – дослідження

26.09.2019, 16:21
Фото – скриншот з comprop.oii.ox.ac.uk
Фото – скриншот з comprop.oii.ox.ac.uk

70 країн, зокрема й Україна, поширювали фейки в соцмережах. Про це йдеться в доповіді Оксфордського інтернет-інституту за 2019 рік, повідомляє "Тиждень.ua".

У доповіді зазначено, що в кожній країні є хоча б одна політична партія чи державне агентство, яке використовує соцмережі для формування суспільного настрою всередині країни. 

В Україні команди з поширення дезінформації мають “середній потенціал” і послідовну стратегію, а в кампаніях з дезінформування задіяно близько 20 тисяч осіб.

Крім того, вчені дійшли висновку, що головною платформою для маніпулювання і поширення фейків залишається Facebook. На другому місці опинився Twitter, далі – Instagram, WhatApp і YouTube.

Водночас серед країн з “високим потенціалом” у маніпуляційних кампаніях експерти назвали США, Росію, Китай, Єгипет, Іран, Ізраїль, Саудівську Аравію, Сирію. Це означає, що в цих країнах задіяно численний персонал, а на їхні операції виділяють “значні кошти”.

У 26 країнах пропаганда використовується як інструмент контролю за інформацією шляхом придушення основних прав людини, дискредитації політичних супротивників та приглушення суперечливих думок. Це Росія, Ангола, Азербайджан, Бахрейн, Камбоджа, Китай, Куба, Єгипет, Еритрея, Ефіопія, Іран, Казахстан, КНДР, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Судан, Сирія, Таджикистан, Таїланд, Туреччина, ОАЕ, Узбекистан, Венесуела, В'єтнам, Зімбабве.

Також РФ увійшла до низки країн, які намагаються впливати на громадську думку за кордоном за допомогою Facebook і Twitter. Також у цьому списку Китай, Індія, Іран, Пакистан, Саудівська Аравія і Венесуела.

Liked the article?
Help us be even more cool!