ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна та Словенія посилять співпрацю у сфері кіберзахисту

28.07.2022, 12:31

Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації України й Урядовий офіс Республіки Словенія з інформаційної безпеки у сфері кіберзахисту підписали меморандум про взаєморозуміння, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається в повідомленні на сайті Держспецзв'язку, документ дасть змогу об'єднати зусилля для розроблення та поширення нових технологій, що сприятимуть впровадженню безпечного глобального інформаційного простору, а також напрацювання спільних підходів у протистоянні кіберагресії.

"Україна, яка відбиває атаки агресора під час першої у світі кібервійни, потребує посилення підтримки з боку партнерів. Водночас ми готові ділитися власним унікальним досвідом, якого набули під час протистояння ворогу. Це співпраця, від якої виграватимуть усі учасники", – зазначив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Документ передбачає співпрацю за такими ключовими напрямами:

– підвищення взаємної присутності України та Словенії в міжнародних і регіональних організаціях та форумах із кіберзахисту;

– гармонізація законодавства і двостороннього правового та правоохоронного співробітництва у сфері боротьби з кіберзлочинністю та кібертероризмом;

– навчання експертів у сфері кібербезпеки та кіберзахисту;

– проведення досліджень у сфері кіберзахисту.

Підписання меморандуму також позитивно позначиться на обміні інформацією про кіберінциденти, способи виявлення вразливостей та реагування на кіберзагрози.

Liked the article?
Help us be even more cool!