ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна приєдналася до міжнародної платформи, що протидіє інтернет-піратству

Україна приєдналася до міжнародної платформи WIPO ALERT, що протидіє роботі вебсайтів, на яких порушуються права інтелектуальної власності. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Так, 21 березня 2024 року Мінекономіки ухвалило наказ про затвердження порядку формування та ведення національного переліку вебсайтів, що спричиняють занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Як зазначає міністерство, відтепер суб’єкти авторського права та/або суміжних прав можуть подавати до ІР офісу звернення про внесення вебсайту, який викликає занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності, до національного переліку таких вебсайтів. 

Україна стала 15-ю країною, що приєдналася до ініціативи WIPO. 

“Це є важливим кроком на шляху до створення більш захищеного цифрового простору в Україні, що сприятиме не лише захисту прав інтелектуальної власності, але й подальшому розвитку національної економіки”, – йдеться в повідомленні. 

WIPO ALERT Database – це адміністрована World Intellectual Property Organization захищена онлайн-платформа, на яку уповноважені учасники держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності можуть завантажувати списки з детальною інформацією про вебсайти (а також мобільні застосунки), які обґрунтовано підозрюються в порушенні прав інтелектуальної власності.

Liked the article?
Help us be even more cool!