ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна просить Apple, Google та Meta заблокувати сервіси для росіян

26.02.2022, 12:07

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав листи до найбільших технологічних компаній світу з проханням блокувати роботу їх сервісів на території Росії. 

Листи направлені у Apple, Google, Meta (з проханням відключити Facebook та Instagram), а також Netflix, повідомляє Ain.ua.

“Звернувся до YouTube щодо блокування пропагандистських російських ЗМІ, які називають нас нациками та наркоманами, брешуть та пропагують війну. Звернувся до Meta щодо блокування Facebook та Instagram. Звернувся до Netflix щодо блокування сервісу в РФ”, - повідомив міністр. 

Через санкції, що наклав президент США Джо Байден, найбільші банки Росії вже не можуть працювати з Apple Pay та Google Pay. Гендиректор Apple Pay Тім Кук заявив про глибоку стурбованість подіями в Україні, але ні про які конкретні дії невідомо. А сервіси Meta частково обмежені у роботі в РФ.

Як повідомляв ІМІ, Роскомнагляд розпочав часткове обмеження доступу до соцмережі Facebook у Росії, посилаючись на “порушення основних прав та свобод людини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!