ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна пообіцяла США посилити покарання за дискримінацію ЛГБТ, расизм, ксенофобію та антисемітизм

02.09.2021, 10:44
Фото – multimedia.europarl.europa.eu
Фото – multimedia.europarl.europa.eu

Україна за підтримки США продовжуватиме боротися з расизмом, ксенофобією, антисемітизмом та дискримінацією проти спільноти ЛГБТКІ+.

Про це йдеться в спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки, яку оприлюднив 1 вересня Офіс президента.

“За підтримки США Україна продовжуватиме зміцнювати повагу до прав людини, громадянських та основних свобод, відповідно до міжнародних стандартів та зобов’язань, а також боротися з расизмом, ксенофобією, антисемітизмом та дискримінацією проти спільноти ЛГБТКІ+”, – йдеться в другому розділі заяви “Демократія, правосуддя та права людини”.

Згідно із заявою, Україна планує посилити відповідальність за насильство проти будь-якої особи незалежно від статі, раси, етнічної належності, релігії, сексуальної орієнтації чи політичних поглядів, зокрема через законодавство. 

Також Україна та США мають намір продовжувати притягати Росію до відповідальності за систематичні порушення, які тривають на територіях України, що контролюються або окуповані Росією, та домагатися звільнення політичних в’язнів і заручників, які утримуються на цих територіях.

Нагадаємо, 1 вересня відбулася зустріч президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. 

Liked the article?
Help us be even more cool!