ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна отримала чергову партію Starlink, яку відправлять до "пунктів незламності"

30.12.2022, 16:00
Фото – Суспільне Чернігів
Фото – Суспільне Чернігів

Україна отримала чергову партію терміналів супутникового зв‘язку Starlink від Польщі, які відправлять до "пунктів незламності", повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграмі.

"Україна отримала чергову партію Starlink. І вже сьогодні вони відправляться в "пункти незламності", а також для підтримки медичної й енергетичної сфери", – написав Шмигаль.

Він додав, що дуже важливо, щоб українці залишалися на зв'язку з близькими, а критична інфраструктура продовжувала працювати попри найскладніші ситуації.

"Хочу подякувати братському польському народові, польському уряду та Прем’єр-міністру Матеушу Моравецькому за швидку допомогу в кризовий час, яка без зволікань була надана. Це вже третя партія Starlink, яку Україна отримує від Польщі. І перша частина великої партії, яку ми чекаємо до кінця січня", – зазначив Шмигаль.

Як повідомляв ІМІ, Україна уклала угоду з компанією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання тисяч додаткових антен Starlink – понад 10 тисяч антен будуть відправлені до України найближчими місяцями.

Liked the article?
Help us be even more cool!