ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Український тиждень" заявляє про тиск та проблеми з розповсюдженням

27.09.2012, 04:08
Журнал "Український тиждень" поширив заяву про утиски видання після проведення Всесвітнього газетного форуму в Києві "шляхом витискання з ринку". 
 
"Тиск на «Український тиждень» з боку влади та пов'язаних із нею монополістів медіа-ринку був завжди, хоч і проявлявся у різних формах, - йдеться у заяві,підписаній керівництвом ТОВ "Український тиждень". - Однак останнім часом він набув нової якості, яка полягає у цілеспрямованому витисканні видання з ринку шляхом блокування його доступу до читачів. Особливо це стало помітно після критичної публікації приуроченої до Всесвітнього газетного форуму у Києві, що відбувся на початку вересня поточного року. У статті йшлося про проблеми монополізації ринку друкованих ЗМІ та пов'язані із цим маніпуляцій, які спотворюють український медіаринок, роблять функціонування ринкових механізмів неможливим".
 
Після цього журнал заборонили розповсюджувати у міжнародному аеропорту "Бориспіль", після чого журнал втратив значну чатину аудиторії. 11 вересня 2012 року до УТ надійшов лист від керівництва "Борисполя", у якому повідомляється, що "Тиждень" буде знято зі стійок розповсюдження "через розміщення в журналі матеріалів проти нинішнього уряду". 
 
Крім того, як пише видання, відбулося блокування розповсюдження номеру з цією статтею з боку медіа-холдингу UMHGroup, структури якого відмовилися від розповсюдження видання. «Окрім того, невідомі здійснили масовий викуп тиражу номера у роздрібних мережах», - йдеться в заяві. 
 
Натомість у коментарі для видання «Телекритика», в UMHGroup відкинули політичні мотиви, чому у продаж не надійшов номер «Українського тижня» із зазначеним матеріалом: «На всю нашу дистриб'юторську мережу припадає близько 650 примірників журналу, що становить 1,5% його тиражу. На початку вересня з технічних причин в продаж не надійшло близько 300 екземплярів. Зважаючи на ситуацію, наша мережа з розповсюдження преси запропонувала виданню відповідну компенсацію. Ми - комерційна організація, яка не має відношення до політики. Так, як об'єктивно висвітлюють те, що відбувається в Україні наші видання, на зразок "Корреспондента", "Фокуса", Forbes й інших, не робить в Україні ніхто», - прокоментували у прес-службі UMHGroup.  

Нагадаємо, у травні 2012 року журнал "Український тиждень" став лауреатом премії імені Герда Буцеріуса "Вільна преса Східної Європи-2012", яка вручається журналістам і мас-медіа Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. На премію журнал висунуто Гете-Інститутом у Києві, отримав нагороду у м. Гамбург головний редактор видання Сергій Литвиненко. 
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!