ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український суд наказав розблокувати домен forbes.ua

18.01.2016, 14:11

Український суд зобов'язав доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. Інтернет-версія українського Forbes 13 січня повернулася на старий домен forbes.ua. Про це ЛІГА.net повідомив співрозмовник, знайомий з судовою суперечкою.

За його словами, рішення приймав господарський суд однієї з областей. Джерело стверджує, що відповідне рішення було прийнято ще 28 грудня 2015 року. Одним з відповідачів у справі виступав Imena.ua. У судовому реєстрі справа з номером 726/2309/15-ц ще не з'явилася.

Доменний реєстратор підтвердив  інформацію про розблокування домену за рішенням суду.

З початку серпня 2015 року сайт перенесли на домен forbes.net.ua, оскільки доступ до старого імені в інтернеті був заблокований за зверненням правовласника. Американський видавничий дім Forbes.ua 6 серпня 2015 року виконав рішення уряду США і застосував санкції до бізнесу Сергія Курченка, власника Українського медіахолдингу (УМХ), який випускає український Forbes. Американці заборонили своїм українським партнерам використовувати торговельну марку видання, домен і контент.

Тоді в УМХ заявили, що право на користування брендом український власник оплатив аж до кінця 2018 року. Тому вважали, що до цього часу зберігають усі права за ліцензійною угодою. Зараз в Арбітражі Нью-Йорка суперечка української медіагрупи та американського Forbes триває.

Згідно з даними whois, права на forbes.ua, як і раніше належать американському Forbes.

Представник прес-служби видавничого дому Forbes Міа Карбонелл у телефонній розмові з ЛІГА.net не змогла прокоментувати розблокування домену, попросивши направити їй листа з запитаннями. Представник прес-служби УМХ Олена Чигрин також не змогла надати коментар за запит редакції. За її словами, 18 січня медіагрупа розішле офіційний реліз, у якому є відповідь, в тому числі, і на це питання.

Liked the article?
Help us be even more cool!