ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українським ЗМІ доведеться реєструватися як міжнародним, аби працювати у Криму

07.04.2014, 16:58

Усім українським і кримським ЗМІ, що здійснюють свою діяльність на території Криму, до кінця року необхідно буде перереєструватися в суворій відповідності до чинного законодавства Російської Федерації. Про це сьогодні повідомив міністр з інформації та масових комунікацій Республіки Крим Дмитро Полонський, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ви знаєте, що за російським законодавством, якщо мова йде про інтернет-інформаційні агентства, то вони повинні проходити реєстрацію. В Україні такого не було. Будь-хто міг відкрити інформаційне агентство, робити і віщати все, що йому хочеться. Що стосується представництв українських, то така робота - це міжнародні засоби масової інформації. Будь ласка, нехай відкривають представництва і працюють», - сказав Полонський.

Також він запевнив, що всім ЗМІ, які будуть проходити перереєстрацію відповідно до російського законодавства, не потрібно буде їхати до Москви, щоб оформити необхідний пакет документів. Міністерство інформації, за його словами, надаватиме юридичну та практичну допомогу.

«Ми домовилися з Міністерством зв'язку Російської Федерації, щоб не напружувати наші ЗМІ, щоб вони не їхали до Москви, - повідомив Полонський. - Було вирішено, що ми на себе тут візьмемо функцію надання допомоги, у тому числі і юридичної, пов'язаної з підготовкою цих документів, формуванням пакета. І вже через наше міністерство пакети передаватимуться до Москви, де будуть видаватися дозвільні документи».

Liked the article?
Help us be even more cool!