ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Українські новини" вимагають відповідальності "Миротворця" за оприлюднення списку журналістів

24.05.2016, 16:18

Інформагентство “Українські новини” заявляє, що домагатиметься, щоб люди, які оприлюднили персональні дані акредитованих у Росії українських журналістів, були притягнуті до відповідальності. Про це повідомляється на сайті “Українських новин”.

В агентстві нагадують, що сайт “Миротворець”, “який курирує депутат Верховної Ради, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, оприлюднив персональні дані акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії журналістів і назвав їх такими, що співпрацюють з агресором”.  

“Серед журналістів, чиї персональні дані було оприлюднено, 4 українських журналістів. Серед них кореспондент “Українських новин” Христина Бутко, а також кореспондент інформагентства УНІАН Роман Цимбалюк, який прославився гострими запитаннями до Володимира Путіна на прес-конференціях російського Президента”, - йдеться у повідомленні агентства.

“Українські новини” вважають, що сайт “Миротворець” порушив закон, опублікувавши персональні дані журналістів, а також обмовив їх і піддав їхнє життя небезпеці, назвавши їх такими, що “співпрацюють з країною-агресором”.

“Більшого ідіотизму я ще не бачив. Люди, які працювали в Москві у складній обстановці й під серйозним моральним тиском, які намагались окреслити українську позицію і протиставити її російській пропаганді - “співпрацювали з агресором”? Роман Цимбалюк, який у прямому ефірі в обличчя Путіну називав Росію агресором, теж, виявляється, з ним співпрацював? За наклеп “миротворців” доведеться відповісти”, - прокоментував ситуацію головний редактор “Українських новин” Дмитро Кузьмін.

Він вважає, що такі дії “Миротворця” тільки підставляють Україну перед західними союзниками і грають на руку російській пропаганді.

“Найбільше зраділи діями сайту Антона Геращенка, без сумніву, в Москві. Це дозволить Росії ще раз вказати на неадекватність деяких представників нашої влади. Іноземні журналісти в Росію їздити не перестануть, а українські - можуть задуматися, чи варто намагатися відстоювати наші інтереси і просто чесно робити свою роботу в Москві, піддаючись нападкам і в себе вдома теж”, - додав Кузьмін.

“Українські новини” висловили підтримку своїй кореспондентці Христині Бутко, заявивши, що добиватимуться, щоб люди, які порушили її права і права інших журналістів, були притягнуті до відповідальності.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих в так званій “ДНР”.

Вперше “Миротворець” оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”. Та закликали владу порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

13 травня Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” заявив про закриття однойменного сайту, на якому опублікував персональні дані журналістів, що отримали “акредитацію” в так званих “ДНР/ЛНР”.

16 травня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко звернувся до міністра внутрішніх справ, генпрокурора і голови СБУ з проханням закрити кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

19 травня колектив Центру “Миротворець” заявив про відновлення найближчим часом функціонування сайту.

20 травня сайт Центру “Миротворець” вдруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!