ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські журналісти провели Марш проти безкарності

23.11.2011, 03:23

23 листопада у Всесвітній день проти безкарності українські журналісти нагадали владі про ті злочини проти представників ЗМІ, які досі лишаються не розслідуваними, і де злочинці залишились не покарані.

Журналісти оголосили Петицію до Президента та до Генеральної прокуратури, в якій вимагають розслідувати злочини проти своїх колег. Це відбулося сьогодні біля Адміністрації Президента на Марші українських журналістів проти безкарності. Акція організована громадськими організаціями Національною спілкою журналістів, Інститутом Масової Інформації, Репортери без кордонів за участі Міжнародної федерації журналістів. 

В акції також прийняли участь представники руху «Стоп цензурі!» та журналісти, учасники акції тримали у руках портрети загиблих журналістів.

Оксана Романюк, представник "Репортерів без кордонів" в Україні відзначила, що петиція є інформаційним запитом до влади, в якому від влади вимагають відповісти як проводяться розслідування випадків нападів на журналістів та чи покарано винних.
У своєму виступі, помічник генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів, Олівер Моні-Кьорль наголосив , що розслідування справ порушення прав журналістів можливе лише за постійного контролю з боку журналістів і громадськості.
«Ваша 10 річна боротьба за розслідування справи Гонгадзе надихає багатьох журналістів у всьому світі», - відзначив Олівер Моні-Кьорль.
Присутні на акції журналісти наголосили, що нерозкриття справ нападів на журналістів спричиняє самоцензуру, а вона в свою чергу призводить до порушення права громадян на інформацію.

Марш продовжився круглим столом у Спілці журналістів, про який можна буде дізнатися пізніше у нас на сайті.
ІМІ

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!