ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські журналісти домовились з закордонними колегами про лобіювання своїх інтересів в урядах США і Канади

22.05.2012, 01:16
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) і Спілка українських журналістів Північної Америки домовилися, що закордонні колеги інформуватимуть уряди США і Канади про випадки системного порушення свободи слова і прав журналістів в Україні і домагатимуться від цих інституцій належної реакції. Про це ІМІ повідомила прес-служба НМПУ.
Такої домовленості було досягнуто 21 травня 2012 року між головою НМПУ Юрієм Лукановим та учасниками третього з’їзду Спілки українських журналістів Північної Америки.
Учасники з`їзду обговорили з Лукановим, який брав участь у цьому заході, напрямки співпраці між двома організаціями. Сторони погодилися, що українські журналісти за океаном лобіюватимуть інтереси українських журналістів в Україні в урядах США і Канади.
“У випадку системного порушення принципів свободи слова і прав журналістів північноамериканські колеги інформуватимуть свої уряди і домагатимуться від них належної реакції. Також вони допоможуть НМПУ встановити контакти з професійним середовищем Північної Америки”, - повідомляє прес-служба медіа-профспілки.
Також з’їзд обрав своїм президентом Рому Гадзевич, яка є головною редакторкою газет «Свобода» і «The Ukrainian weekly» з Нью-Джерзі в США. Вона стала наступницею Юрія Клюфаса, який очолював Спілку протягом двох каденцій.
Крім того, мова йшла про можливість стипендій для кількамісячного стажування в українських ЗМІ Північної Америки для студентів-журналістів або молодих журналістів з України. Колишній президент організації Юрій Клюфас висловив думку, що вона відкрита до інших спільних  проектів, аби лиш були ідеї, які можна втілювати в життя.
Liked the article?
Help us be even more cool!