ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські фрілансери отримали допомогу від британського фонду Rory Peck Trust

24.07.2014, 18:39

Шість українських журналістів-фрілансерів отримали допомогу від Фонду ім.Рорі Пека (Rory Peck Trust) у вигляді компенсацій за розбиту техніку та витрат на лікування. 

Компенсації було надано за сприяння Інституту Масової Інформації, який допоміг фрілансерам заповнити відповідні заявки та звязатися з Фондом. 

Загалом, українські фрілансери отримали компенсації на суму 90200 грн. (4500 британських фунтів). Наразі очікується надходження допомоги ще кільком журналістам, які подали заявки.

Фонд ім.Рорі Пека є міжнародною організацією, діяльність якої спрямована на підтримку журналістів-фрілансерів по всьому світі. Фонд названо на честь видатного ірландського оператора-фрілансера Рорі Пека, який загинув у Москві у 1993 році, під час висвітлення штурму телецентру для німецького телеканалу ARD. Окрім підтримки різних аспектів роботи фрілансерів, Фонд також відомий тим, що надає найпрестижнішу світову премію для стрингерів та фрілансерів, до журі якої входять представники провідних світових ЗМІ, в тому числі, Reuters, BBC, CNN, та інших.

Станом на 24 липня, ІМІ допоміг вже 33 українським журналістам отримати фінансову допомогу від міжнародних організацій і фондів на загальну суму 257 тис. 345 грн.. Допомогу журналістам надали організації Репортери без кордонів (RWB), Фрідом Хаус (FH), Network for Reporting on Eastern Europe. Нещодавно до організацій, які надають допомогу постраждалим журналістам, приєднався Комітет по захисту журналістів (CPJ).

Допомога надається журналістам, що опинилися у скрутному становищі у звязку з професйною діяльністю. Для більш детальної інформації, звертайтеся за телефоном (050) 44-77-063 або емейлом [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!