ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська влада тисне на ЗМІ і залякує журналістів - звіт Держдепартаменту США

25.05.2012, 00:44
Українська влада здійснює тиск на засоби масової інформації. Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту США про дотримання прав людини в світі за 2011 рік.

"Конституція і закони гарантують свободу слова і друку. Проте на практиці уряд здійснює тиск на ЗМІ, залякує журналістів і власників ЗМІ", - сказано в звіті.

Згідно з інформацією, протягом 2011 року були численні повідомлення про те, що центральна і місцева влада намагалися впливати на ЗМІ, надходила інформація і про залякування, а також застосування насильства щодо журналістів.

"Люди можуть критикувати уряд публічно і в приватному порядку, а незалежні і міжнародні ЗМІ озвучувати різні думки. Тим не менш, були повідомлення протягом року, що деякі співробітники СБУ були присутні на засіданнях громадських організацій для збору інформації про діяльність та роботу політичного характеру", - наголошується в звіті.

Нагадаємо, протягом 2011 року ситуація зі свободою ЗМІ була предметом зростаючої стурбованості з боку міжнародних організацій, зокрема Freedom House та Міжнародного інституту преси.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда
Liked the article?
Help us be even more cool!