ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Українська правда" вирішила через суд з'ясувати, хто з депутатів отримав державні квартири

18.04.2012, 10:58
Інтернет-видання "Українська правда" через суд спробує з'ясувати, хто з депутатів Верховної Ради шостого скликання отримав державні квартири. Позов був поданий до апарату Верховної Ради 18 квітня.

Причиною позову стало надання неповної інформації на запит щодо інформації про вартість та площу службового житла, виділеного народним депутатам.

Зокрема, це стосується відмови вказати прізвища, імені та по-батькові кожного депутата шостого скликання, який отримав службове житло. Апарат ВР аргументував відмову тим, що зазначені відомості належать до конфіденційної інформації, поширення якої не допускається без згоди особи.

Однак, пише видання, аналіз українського законодавства про інформацію вказує на те, що надання неповної інформації у цьому випадку є неправомірними.

Таким чином, зазначає видання, апарат ВР необґрунтовано відмовив "Українській правді" у наданні на запит інформації, яка за законом є відкритою, чим порушив право позивача на доступ до публічної інформації.

Інтереси видання у суді представлятиме Інститут Медіа Права.

Нагадаємо, у березні в апараті Верховної Ради відмовились оприлюднити імена депутатів, як і отримали квартири протягом останньої трьох каденцій парламенту.


 
Liked the article?
Help us be even more cool!