ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська газета в окупованому Криму виходитиме накладом 500 примірників

20.02.2017, 10:41

Газета українською мовою в анексованому Росією Криму буде виходити раз на квартал накладом 500 екземплярів.

Про це заявила директорка створеного окупаційною владою медіацентру імені Гаспринського Оксана Лобода у Фейсбук, повідомляє hromadske.ua.

«Нічого спільного «Кримською світлицею», що існувала раніше, видання не має. Це новий проект з іншими цілями. Пропозиція про створення газети, що розповідає про культурне і громадське життя українців, які живуть в Криму, надійшла від організації «Українська громада Криму» — голова Олег Усик, заступник — Анастасія Гридчина. Члени громади і будуть писати матеріали. Тому мова про утримання окремої редакції не йде. Медіацентр ім. Гаспринського бере на себе лише витрати на друк», — написала вона.

Лобода заявила також, що не погоджується з нібито відсутністю потреби в створенні газети українською мовою на півострові.

«Українці — другі в Республіці Крим за чисельністю і складають близько 350 тисяч чоловік. На мій погляд, вони мають право на свою газету. Це частина державної політики Росії, спрямованої на підтримку ЗМІ на рідних мовах, їх розвиток. Крім того, в Республіці Крим українська мова набула статусу державної»,— написала вона.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!