ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна пропонує обміняти заручників за формулою “88 на 313”

21.09.2017, 14:41

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко заявляє, що Україна пропонує здійснити обмін заручників, які знаходяться на непідконтрольній території Донбасу, за формулою “88 на 313”. Про це вона заявила 21 вересня на брифінгу в Верховній Раді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Україна пропонує негайно здійснити звільнення. Нам вдалося встановити 88 наших заручників зі списку 144, де вони знаходяться, і ми готові передати заради їх звільнення 313 чоловік, яких дозволяє українське законодавство, ОРДО/ОРЛО для звільнення українців”, - заявила вона.

Нагадаємо, 20 вересня українська сторона в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську (Білорусь) передала представникам окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) своє бачення умов звільнення заручників і чекає на відповідь.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня представниця України у Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. За словами Фірсова, в угрупованні “ДНР” родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Liked the article?
Help us be even more cool!