ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна надала статус політичного біженця російському журналісту

19.01.2016, 10:42

Україна надала статус політичного біженця російському журналісту і блогеру Дмитру Шипілову. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Радіо Свобода.

“Десятимісячна епопея нарешті закінчилася, всім дякую”, - написав він під фотографією виданого йому посвідчення біженця.

Нагадаємо, прохання про отримання політичного притулку Шипілов подав 25 лютого 2015 року на одному з прикордонних пунктів між Україною та Білоруссю, проте отримав відмову. Лише через добу, після того, як з Києва на кордон з готовністю підписати поруки приїхали його друзі, Шипілова впустили на територію України.

Дмитро Шипілов родом з російського міста Кемерово. Він був співробітником видання “Новий Кузбас”. У 2012 році суд засудив його до 11 місяців виправних робіт за публікації у своєму блозі, які були визнані образливими по відношенню до губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва та начальника обласного департаменту культури і національної політики Лариси Зауервайн.

Шипілов своєї провини не визнав і поїхав до Москви. 10 вересня 2014 року він був затриманий поліцейськими у підмосковному Щолково. Цього ж дня у “Новому Кузбасі” було опубліковано інтерв’ю Шипілова з організатором “Маршу за федералізацію Сибіру”, художником Артемом Лоскутовим. Раніше проти Дмитра Шипілова було порушено ще одну кримінальну справу, знову через “образи” Амана Тулєєва.

Через те, що Шипілов ухилився від виправних робіт, кемеровський суд змінив йому покарання на три місяці позбавлення волі у колонії-поселенні, і після затримання у Підмосков’ї журналіста етапували в Кемерово. Він вийшов на свободу 29 грудня, повністю відбувши термін покарання.

Фото з Фейсбук Дмитра Шипілова

Liked the article?
Help us be even more cool!