ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв’язнів

04.06.2018, 17:17

Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських політв’язнів, незаконно заарештованих на території Російської Федерації.

Про це заявила віце-спікерка Верховної Вади, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко на погоджувальній раді парламенту, повідомляє Громадське.

“Минулого тижня під час чергових мінських зустрічей українська сторона ще раз звернулася до російської сторони. Ми готові передати 23 росіян, засуджених в Україні за причетність до терористичних актів, підготовку терактів, за злочини проти територіальної цілісності й суверенітету України. Ми готові передати їх Росії заради звільнення Сенцова, Кольченка, Клиха, Гриба”, - сказала вона на засіданні погоджувальної ради у Верховній Раді.

Геращенко також закликала депутатів апелювати до всіх міжнародних структур із двома вимогами: тиск на Путіна, щоб до чемпіонату світу з футболу були звільнені політв’язні й заручники та допуск Міжнародного комітету Червоного Хреста та українського омбудсмена Людмили Денісової до всіх в'язниць у Росії та на окупованих територіях, де утримують українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!