ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українську журналістку запросили на ефір Польського радіо, але з'ясувалося, що вона в чорному списку

13.03.2019, 10:40
Фото - nasze-slowo.pl

У Польщі українську журналістку, політичну оглядачку Олену Бабакову запросили на ефір державного мовника “Польське радіо”, але з’ясувалося, що вона – у чорному списку радіостанції, і їй натякнули, що краще піти. Про це повідомляє газета для українців у Польщі “Наше слово”.

Журналістку запросили на ефір однієї з програм для обговорення виборів в Україні. Проте виявилося, що керівництво державної радіостанції не дає згоди на те, щоб гостя брала участь у програмі. Однак про заборону Бабаковій не повідомили.

Журналістка з’явилась у студії за 15 хвилин до ефіру. На її появу розгублено відреагував ведучий програми Пьотр Семка. У розмові з випусковим редактором він сказав: “Прийшла та пані, стосовно якої дзвонило керівництво, щоб її не запрошувати”.

У травні 2016 року Олену Бабакову разом з її українськими колегами Ігорем Ісаєвим та Анатолієм Зимніним звільнили з Польського радіо нібито через реструктуризацію. Припускається, що насправді їхнє звільнення було пов’язане з “чистками” на державному радіо й телебаченні, які сталися після ухвалення поправок до закону про ЗМІ у 2016 році. Запропоновані керівною партією “Право і справедливість” зміни значно посилили контроль за медіа з боку держави. І попри те, що після розставання з радіостанцією Бабакову неодноразово запрошували туди коментувати події в Україні, чомусь саме тепер її ім’я опинилось у чорному списку, пише видання.

Як розповіла журналістка, її запросив на розмову в коридорі випусковий редактор Войцех Дорош, аби пояснити їй, що керівництво не погодилося на її участь у програмі, хоча він сам достеменно не знав причини такого рішення.

Зрештою Бабаковій надали можливість брати участь у програмі, але з попередженням від ведучого Пьотра Семка про те, що вона не повинна зачіпати тему свого звільнення з радіо.

На запитання видання, чому вона потрапила до чорного списку саме тепер, адже ще в грудні 2018 року її запрошували до студії й тоді не виникло жодних проблем, Бабакова відповіла: “Гадки не маю”.

Liked the article?
Help us be even more cool!