ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські ЗМІ запустили спільний проект для перевірки заяв кандидатів у президенти

28.01.2019, 13:44
Фото - electioninfo.org.ua

Незалежні українські ЗМІ запустили 28 січня спільний проект #ВибориБезБрехні для перевірки заяв кандидатів у президенти, повідомляє Радіо Свобода.

Ініціатива #ВибориБезБрехні є спільним проектом, зокрема, Громадського, “Української правди”, VoxCheck, "Нового Времени", Kyiv Post та Радіо Свобода.

Проект перевіряє на достовірність заяви претендентів на посаду президента. Результати публікуються щотижня і охоплюють десятьох політиків, які, відповідно до соцопитувань, мають найбільший рейтинг.

“З кожним роком маніпуляції політиків стають дедалі більш витонченими. Проте і фактчекінгові навички журналістів не стоять на місці. Ми раді тому, що змогли об’єднатися в цьому проекті з іншими незалежними ЗМІ і разом працювати над тим, щоб перевіряти заяви кандидатів у президенти”, – розповів Тарас Ільків, керівник онлайн-платформ Радіо Свобода.

#ВибориБезБрехні – це проект, який допоможе виборцю зрозуміти, хто з кандидатів каже те, що не відповідає дійсності, а хто маніпулює фактами. Незалежні медіа можуть долучатися до ініціативи як учасники або за допомогою перепублікації матеріалів.

Детальніше про методологію перевірки – тут. Перший випуск проекту можна прочитати тут.

Нагадаємо, чергові вибори президента України призначені на 31 березня 2019 року. Передвиборча кампанія почалася 31 грудня 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!