ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські радіостанції в Криму "забиваються" сигналом російських – правозахисниця

26.04.2019, 11:15

Українські радіостанції в анексованому Росією Криму “забиваються” сигналом російських. Про це в ефірі радіо Hayat розповіла координатор медіанапряму Кримської правозахисної групи Ірина Седова, повідомляє QHA.

Згідно з проведеним Кримською правозахисною групою моніторингом, сигнал семи радіостанцій, що надходить з вежі в Чаплинці (Херсонська область) на анексований Росією Крим, не проходить у 18 населених пунктах на півночі півострова з 20, у яких проводилися дослідження.

“Ми намагалися зловити сигнал на частотах семи українських радіостанцій. І змогли тільки у двох населених пунктах зловити сигнал двох станцій. Саме на тих частотах, на яких повинні бути українські радіостанції, мовлять станції російські", – повідомила правозахисниця.

Наприклад, за її словами, замість “Радіо Мейдан” можна слухати “Супутник у Криму”, а замість “Перець FM” – російське “Радіо Море”. Чути тільки українське “Радіо Культура” у двох населених пунктах з 20, у 17 населених пунктах на цій же частоті працює російське “Радіо Крим”.

“Це серйозне порушення міжнародних декларацій, що забороняють такі дії”, – підкреслила Седова.

У грудні 2018 року QHA media писало про те, що моніторинг Кримської правозахисної групи зафіксував відсутність сигналу українських FM-радіоcтанцій щонайменше в десяти населених пунктах на півночі окупованого Росією Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!