ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українське мовлення на Луганщині припинене з шести станцій – концерн РРТ

10.04.2019, 15:00
Фото - bug.org.ua

Мовлення радіо- і телеканалів через знеструмлення наразі відсутнє з шести щогл у Луганській області. Не працюють радіо- і телерелейні станції в Лисичанську, Широкому, Білолуцьку, Зоринівці, Сватовому і Біловодську. Про це повідомив Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення у відповідь на запит Радіо Свобода.

Об’єкти працюють в аварійному режимі від дизельно-генераторних установок.

“Наслідком відключення електропостачання об’єктів стало повне припинення трансляції програм телебачення в аналоговому і цифровому форматі та порушення в роботі радіомовлення і засобів СБУ, Міністерства оборони, МВС, Держспецзв'язку, ВАТ "Укртелеком", мобільних та інших операторів зв'язку по всій території Луганської області, включаючи непідконтрольні”, – повідомив в.о. директора концерну РРТ Сергій Мікрюков.

РРТ повідомляє, що об’єкти від'єднані через борг за спожиту електроенергію перед постачальником, а борг утворився серед іншого через заборгованість у розмірі 99,2 мільйона гривень з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України.

8 квітня в.о. голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що у Суспільного мовника немає боргу перед РРТ, бо ця послуга навіть не замовлялась і на неї не передбачалися гроші в бюджеті.

Як нагадує видання, трансляція радіоканалів та телеканалів (в аналоговому форматі) на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. З того часу в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!