ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна запропонує в Мінську звільнити заручників, серед яких Асєєв

17.12.2018, 16:05
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

У середу, 19 грудня, Україна під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську спробує звільнити 19 українських заручників в обмін на помилування 66 сепаратистів, а також знову поставить питання про обмін засуджених в Україні росіян на політичних в'язнів Кремля.

Про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час прес-конференції “Надання адвокатської допомоги українським військовополоненим морякам”, повідомляє Укрінформ.

“Українська сторона готова помилувати 66 сепаратистів в обмін на 19 заручників, яких незаконно утримують у тюрмах Донецька і Луганська. Серед цих 19 заручників в першу чергу - військовополонені, які більше трьох з половиною років утримуються бойовиками, а також наш шановний колега Станіслав Асєєв (донецький блогер - ред.), за якого ми боремося останні півтора року”, - заявила вона.

Вона також зазначила, що 19 грудня відбудеться остання цього року зустріч ТКГ у Мінську.

Геращенко також повідомила, що 19 грудня Україна ще раз поставить перед РФ питання, що "Україна готова негайно, на будь-якому перетині кордону між Україною та Росією передати 23 росіян... Україна готова цих злочинців, засуджених за тероризм, за участь у незаконних збройних формуваннях, за участь у війні проти України, негайно передати їх РФ і забрати політв'язнів Кремля. Це і Сущенко, Сенцов, Кольченко, Клих, Карпюк, Панов, Гриб. Це кримські татари, наші брати, яких утримують незаконно в тюрмах Росії і Криму", - додала Геращенко.

Нагадаємо, останній обмін заручниками відбувся на Донбасі 27 грудня 2017 року. Тоді до України повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!