ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УКФ наполягає, що обґрунтовано позивається до фотографа Максима Дондюка

30.05.2023, 12:15
Фото - ucf.in.ua
Фото - ucf.in.ua

Український культурний фонд (УКФ) наполягає, що обґрунтовано позивається до фотографа Максима Дондюка щодо порушення ним умов договору про надання стипендії на втілення “Фотодослідницького проекту “Чорнобиль. Проєкт без назви”.

Про це УКФ повідомив у відповідь на новину ІМІ про факт позову проти фотографа.

У фонді зазначили, що уклали 24 червня 2021 року з Дондюком договір про надання стипендії для проєкту, який він зобов’язувався реалізувати до 15  листопада 2021 року. Також у фонді зазначили, що опис та мінімальні технічні вимоги до договору було наведено у проєктній заявці та у кошторисі проєкту.

Підписавши договір, зазначив УФК, Дондюк погодився з тим, що він виконає проєкт у визначений термін.  

У фонді додали, що 1 червня переказали Дондюку кошти стипендії - 263 867 грн 93 коп. (з урахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору).

“В свою чергу Дондюк після отримання коштів мав реалізувати свій проєкт та надіслати до УКФ звіт про його реалізацію”, - йдеться у повідомленні.

Втім, додають в УКФ, при опрацюванні звіту фотографа працівники фонду встановили, що він за кошти УКФ оплатив витрати, які не були передбачені кошторисом проєкту. Серед них, зокрема, оплата послуг евакуатора орендованого автомобіля, які жодного відношення до проєкту не мають.

“Більш того, попри те, що послуги евакуатора були включені в орендну платню ТОВ “Париж Дакар” (загальна сума 71 406,72 грн), Дондюк окремо оплатив ті ж послуги евакуатора й ПП Приймак О.О. (на суму в 3750 грн.). Крім того, згідно з підписаним Договором М. Ю. Дондюк мав завершити свій проєкт до 15 листопада 2021 року. Однак у фінансовому звіті зазначені витрати на винайм житла у Львові у період з 16 листопада по 29 листопада 2021 року (на суму 11429,51 грн.). Тобто ці витрати були здійснені Дондюком вже після завершення Проєкту”, - відповіли в УКФ.

У фонді порахували, що Дондюк має повернути до державного бюджету кошти витрачені не за призначенням у сумі 15 180,14 грн, та звернулися до суду.

Як повідомляв ІМІ, фотограф Максим Дондюк заявив, що УКФ вимагає від нього повернення 15 000 за проєкт, на який він отримав стипендію у 2021 році. Попередньо у фонді відповіли, що позиваються до нього через порушення умов договору. Але Дондюк не вважає себе порушником договору. На його думку, така ситуація виникла через зміни в команді фонду і через те, що нове керівництво нібито анулювало домовленості Дондюка з колишнім керівництвом.

Liked the article?
Help us be even more cool!