ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ужгородський суд відмовив нападнику у доступі до відео постраждалих журналістів "М-Студіо"

25.01.2016, 12:10

20 січня слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду відмовив захисникам підозрюваного у перешкоджанні журналістам телерадіокомпанії “М-студіо” у задоволенні клопотання щодо надання тимчасового доступу до документів, що підтверджують трудові відносини журналіста, оператора з ТРК “М-студіо” та відповідних документів на відеотехніку, які знаходяться у володінні телеканалу. Про це повідомляється на сайті Судової влади України з посиланням на прес-службу Ужгородського міськрайонного суду.

Також суддя відмовив у задоволенні клопотання щодо надання доступу до відзнятого оператором “М-студіо” й потерпілим у справі, відеоматеріалу. Разом з тим, розгляд ще одного заявленого стороною захисту клопотання, відбудеться 27 січня.

Як повідомляє прес-служба суду, з матеріалів кримінального провадження вбачається, що сторона обвинувачення підозрює громадянина М. в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів телеканалу «М-студіо» (частина 1 статті 171 Кримінального кодексу України). “Останні, у вересні минулого року, здійснювали відеозйомку сюжету про спір між власниками магазину по вулиці Корзо, що в Ужгороді. Зрештою, невдоволений проведенням відеозйомки громадянин М., заподіяв пошкодження знімальній апаратурі”, - повідомила прес-служба.

Отже, досудове розслідування у справі триває, матеріали кримінального провадження даного злочину й обвинувальний акт до суду не надходили.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня 2015 року журналісти ТРК Мукачево "М-Студіо" виконували редакційне завдання, пов'язане з подіями біля магазину "Корзо" в Ужгороді. Згодом до них підійшов чоловік, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис та, відтак, пошкодив її.

За фактом перешкоджання слідчий відділ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

31 жовтня 2015 року екс-депутату Ужгородської міської ради, підприємцю Павлу Маєрчику слідчим СУ УМВС в Закарпатській області оголошено підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

Подібний інцидент стався і 11 червня 2015 року, коли в Ужгороді невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу “М-студіо” Євгенія Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру. Інцидент стався під час зйомки сюжету про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину в центрі міста на вулиці Корзо.

Слідчий Ужгородського МВ УМВС у Закарпатській області розпочав досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістам телеканалу “М-Студіо” за ч. 1 ст. 171 КК України.

2 листопада 2015 року Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 24 тисячі гривень екс-депутату Ужгородської міськради Павлу М., якого звинувачують у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 ч. 1 Кримінального кодексу України).

19 січня об 11:30 Ужгородський міськрайонний суд мав розпочати судове засідання у справі обвинувачуваного в нападі на журналістів ТРК Мукачево "М-Студіо" підприємця Павла Маєрчика.

Liked the article?
Help us be even more cool!