ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Угода у сфері безпеки між Україною та Польщею передбачає і боротьбу з пропагандою

Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Республікою Польща передбачає і спільні заходи щодо інформаційної безпеки та боротьби з пропагандою.

Це випливає із тексту угоди, оприлюдненому на сайті президента.

Учасники угоди визнають критичну важливість інформаційної безпеки в сучасну цифрову епоху. 

“Удосконалення технологій, зокрема ШІ, призвело до збільшення таких загроз, як пропаганда, зовнішнє інформаційне маніпулювання та втручання (FIMI), зокрема через дезінформаційні кампанії, що створює значні виклики для демократичних процесів, національної безпеки та соціальної єдності”,  – йдеться в угоді.

Також, у тексті йдеться про те, що з початку агресії Росії Польща намагалася привернути увагу міжнародної спільноти до небезпек, які становлять операції російського FIMI, основною метою яких є зменшення суспільної підтримки України. “Польща підтримуватиме ці зусилля, сприяючи ЄС, НАТО та іншим багатостороннім зусиллям та ініціативам, спрямованим на ефективніше охоплення ключових аудиторій у Європі та за її межами фактами про невиправдану війну Росії проти України”, – зазначається в угоді.

Угода передбачає співпрацю для протидії загрозам інформаційній безпеці в усьому світі, включно з пропагандою та FIMI, особливо на тимчасово окупованих територіях України, шляхом обміну інформацією, спільної оцінки загроз та скоординованих зусиль реагування, а також надання Україні міжнародної технічної допомоги.

“Учасники мають намір зміцнити свою співпрацю у підвищенні стійкості до загроз інформаційній безпеці, пропаганди та інших форм FIMI. З цією метою вони проводитимуть спільну комунікаційну діяльність, обмінюватимуться знаннями щодо найкращих практик та інструментів протидії дезінформації, зокрема на основі ШІ, а також організовуватимуть відповідні тренінги та проєкти медіаграмотності”, – зазначається в угоді.

Liked the article?
Help us be even more cool!